keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

KESÄJÄÄTELÖ

 
 
Kokeilimme uutta jäätelöreseptiä, joka tuntuu pyörivän monissa blogeissakin.
Resepteissä on hiukan eroja, mutta me kokeilimme helpointa.
 
Viime kesänä kokeilimme jäätelön valmistusta koneella ja kokemukset
siitä olivat mukavia... ja herkullisia :o)
 Tästä pääset kurkkimaan viime kesän kokeiluja, klik!
 
Tällä kertaa jäätelön valmistus on mahdottoman yksinkertaista.
Tarvitset:
 
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa ( käytin valmiiksi keitettyä )
 
ja sitten makuaineita mielesi mukaan!
 
Vatkasin ensin kerman vaahdoksi ja lisäsin siihen hiljalleen kaataen purkillisen
kondensoitua maitoa. Jaoin seoksen kahteen kulhoon, sillä halusimme kokeilla kahta eri makua. Toiseen puoliskoon lisäsin Dajm-rouhetta ( kolme isoa patukkaa rouhittuna ).
 
 
Toiseen puoliskoon tein mustikkasurvosta vajaan desin verran ja sekoittelin sen massaa.
Kokeilin aiemmin laittaa mukaan myös kokonaisia mustikoita, mutta ne painuivat
 pakastettaessa purkin pohjalle ja tekivät jäätelöstä melko jäistä ja kovaa.
 
 
Tästä määrästä tuli kaksi Aino-rasiallista jätskiä. Annoin jäätelön pakastua yön yli,
eikä sitä tarvitse sekoitella jäätymisen aikana.
Hiukan ennen herkuttelua vain rasia huoneenlämpöön...
ja nam :o)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa melko helpolta ja tooosi herkulliselta<3 Täytyy laittaa resepti mieleen!
    Herkullista kesän jatkoa:)

    VastaaPoista