Sain äidiltäni syksyllä lahjaksi Marimekon Unikko-piparimuotit.
Innoissani lähdin kokeilemaan muotteja ja mielessäni oli ideoita,
miten luovasti saan sokerikuorrutteella taiottua upeita värejä.
Totuus olikin sitten toisenlainen :D
Tein ensimmäisten piparien kuorrutteen vatkaamalla ensin valkuaisen
ja lisäsin siihen tomusokerin ja sitruunanmehun. Kuorrute näytti
ensin ihan hyvältä, mutta käytännössä osoittautui ihan liian paksuksi.
Jäljestä ei tullut tasaista, eikä väritkään sekoittuneet kuten toivoin.
Viikonloppuna kokeilin vielä uudelleen ensimmäisestä kerrasta
viisastuneena. Nyt en käyttänyt valkuaista, vaan sitruunanmehua,
vesitilkan ja hiukan etikkaa. Tällä kertaa kuorrute levisi tasaiseksi
ja reunaan pursotetut rajat pitivät myös hyvin. Nyt en kokeillut
värien sekoittamista, vaan käytin koristeluun strösseliä.
Kokeilemalla oppii :o)
.jpg)




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti