lauantai 28. helmikuuta 2015

KINDER-PIIRAKKA

 
Tammikuussa kokeilin ensimmäistä kertaa Kinder-piirakkaa.
Kaikille makean ja suklaan ystäville tämä on oikea piirakka :o)
Ohje löytyy monestakin blogista. Tämä on Tarun Taikakakuista.
 
 
KINDER-PIIRAKKA ( pellillinen )
 
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
 
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
 
Paista 200 asteessa noin 30-35 min.
 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
 


Voikreemi:
150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
( 2 keltuaista )
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi ( 5-10 min.). Lisää joukkoon
vaniljasokeri ( ja keltuaiset yksitellen ). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi
jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta
lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
 

Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna ( voi olla reilummin )
 
Koristelu:
valkoista suklaata sulatettuna
 
Sulata suklaa mikrossa ja levitä kovettuneen kreemin päälle. Kaada vain osa suklaasta
pienelle alueelle ja levitä se ensin nopeasti. Suklaa jämähtää nopeasti eikä sitä saa sen jälkeen levittymään tasaisesti. Koristele sulatetulla valkosuklaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti