maanantai 13. huhtikuuta 2015

SIEMENNÄKKILEIPÄ

 

Tätä herkkua on jo pidemmän aikaa pitänyt kokeilla :o)
Johanna oli valmistanut siemenleipää Kodinonnen sisustusiltaan
 ja hänen blogistaan löytyykin kaksi hyvää reseptiä, KLIK.
Tein oman muunnelman noista resepteistä.
Valmistaminen on todella helppoa ja tulos niin herkullista!
 
 
SIEMENNÄKKILEIPÄ
 
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
80 g cashewpähkinöitä
½ tl suolaa
1½ dl ruisjauhoja
1 dl mantelijauhetta
½ dl oliiviöljyä
n. 2½ dl kuumaa vettä
 
pinnalle hieman sormisuolaa
 
150 astetta noin 40-50 minuuttia uunista riippuen
 
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten öljy ja vesi.
 
 
Taikina saa olla pehmoista, jotta sen saa mukavasti levitettyä pellille.
Levitä taikina ohuelti pellille, jotta leivästä tulisi rapeaa.
Paista leipää 150 asteessa 40-50 minuuttia. Kun leipä alkaa
reunoilta ruskistua, se on valmista.
 

Itse olen pitänyt leipää uunissa hiukan pidempään ja seuraillut, milloin leipä "kuivahtanut".
Välillä olen jättänyt leivän vielä uunin jälkilämpöön, uunin luukku hiukan raollaan.
 
 
Siemenleipä maistuu hyvältä ihan sellaisenaan. Viikonloppuna nautiskelin leivän kanssa
 tomaattia, mozzarellaa, basilikaa ja tummaa balsamicokastiketta.
 
 
Tänään keitin purkillisen makeaa porkkanahilloa siemenleivän seuraksi :o)
 

4 kommenttia:

  1. OI joi!! Jo sinä ehdit kokeilemaan sitä ohjetta. On varmaan tosi hyvää, pitäis kokeilla itsekin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! M olen itse tosi ihastunut tähän herkkuun :o)

      Poista
  2. Tuo itse tehty näkkäri on minullakin haavehommalistalla...on ollut jo jonkin aikaa, niin kuin moni muukin homma:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä haave on helposti ja nopeasti hoidettavissa :o) mutta tietysti vaatii sen oman innostuksen ja puuhaan tarttumisen. Mutta suosittelen :o)

      Poista