lauantai 10. lokakuuta 2015

PUOLUKKA-MARENKIPIIRAKKA


Eilisillan jalisharkkojen katsomossa vaihdettiin äitien kesken leivontakuulumisia
ja mukaan tarttui uusi resepti. Tämä on Olga Temosen leivontakirjasta peräisin
ja siinä nimellä Punaherukka-marenkipiirakka.
Itse tein tämän puolukoista ja suosittelen kokeilemaan.
Piirakka ei suotta saanut kehuja eilen katsomossa ;o)
Todella hyvää!


PUOLUKKA-MARENKIPIIRAKKA
kuudelle hengelle

Pohja:
100g voita
¾ dl intiaanisokeria
1 luomumunankeltuainen
1½ dl puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa

Päälle:
1 luomumunanvalkuinen
¾ dl sokeria
2½ dl jäisiä puolukoita
½ tl vaniljasokeria

Sekoita pehmeä voi ja intiaanisokeri notkeaksi, lisää munankeltuainen 
huolellisesti vatkaten. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos 
taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun 
halkaisijaltaan 22 cm:n piirakkavuokaan.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten,
kunnes vaahto on liiltävää. Sekoita vaahdon joukkoon jäiset marjat ja vaniljasokeri.

Levitä täyte pohjan päälle kahdella lusikalla nostellen.
Paista piirakkaa 175 asteessa 30-35 minuuttia.


Kiitos Outille vinkistä :o)

4 kommenttia:

  1. Jotenkin arvasin, että ryhdyt heti leipomaan ;). Kiva on vinkata hyviä reseptejä eteenpäin. Taidan itsekin kokeilla seuraavaksi tuota piirakkaa puolukoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä herkullisesta vinkistä :o) tänään tein piirakkaa jo uudelleen, kun odottelen vieraita Tampereelta.

      Poista
  2. Siinä on molemmat herkut samalla lautasella: puolukat ja marenki ! Täytyy napata resepti talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos tuo makuyhdistelmä yhtään houkuttaa. Itse pidän tästä todella paljon!

      Poista