keskiviikko 7. tammikuuta 2015

SÄMPYLÄT

 
 
Leivoin pitkästä aikaa sämpylöitä. Ohjeen otin suoraan jauhopussin kyljestä.
Osan sämpyläjauhoista korvasin vehnäjauhoilla, jotta ne olisivat myös lapseni mieleen.
Muistin lämmittää nesteen tarpeeksi lämpimäksi, jotta kuivahiiva alkaa toimia kunnolla.
Uunituoreet sämpylät voin ja kylmän maidon kera maistuvat niiin hyviltä :o)
 
 
 
SÄMPYLÄT   n.15 kpl
 
5 dl maitoa, vettä tai piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita, margariinia tai öljyä
n. 10 dl sämpyläjauhoseosta
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ( kuivahiiva vaatii 42-45 astetta ). Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n 225 asteessa 12-15 min.
( ohje: Myllyn paras )

 

4 kommenttia:

  1. Tuoreet sämpylät on NIIN herkullisia!!!

    VastaaPoista
  2. Arjen luksusta! Elämää saa maistua hyvälle!
    Upeaa alkanutta vuotta ja aurinkoa täältä mantelipuun katveesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle :o) hienoa, kun olet käynyt vierailulla blogissani! Kävin kurkistelemassa Mantelipuun katveeseen, ihanalta näytti!

      Poista