sunnuntai 7. helmikuuta 2016

SUKLAAKAKKU


Poikani synttäreitä vietettiin viime kuussa ja tällä kertaa kokeilimme kakkua 
hieman eri reseptillä. Aikaisemmat vuodet on menty mutakakulla,
 koska se on ainut kakku, josta poikani pitää.


Tämä resepti löytyi Fazerin sivuilta. Alkuperäinen ohje on maitosuklaasta, 
mutta me teimme sen tummasta suklaasta. Näin kakusta ei tule niin makean oloinen. 


SUKLAAKAKKU
10-12 annosta

Pohja:

4½ dl vehnäjauhoja
4½ dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Täyte / kuorrute:
2 dl kuohukermaa
300g suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeluun:
100g suklaata
Fazer Cacao -kaakaojauhetta

Vuoraa irtopohjavuoka ( halk. 24-26 cm ) leivinpaperilla ja laita uuni
lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
 Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto
ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon 
sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen ( tai kolmeen ) osaan ja
levitä puolet suklaa täytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle. 
Koristele kakun pinta kaakaojauheella sekä rouhitulla suklaalla.


8 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää!
    Kiitos ohjeesta, tämän puoleen käännyn kun ensi kerran mietin suklaakakkuohjeita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pitää tosi suklaisesta, niin silloin tämä on kyllä hyvä vaihtoehto :o)

      Poista
  2. Oi, tätä on kokeiltava ehdottomasti. Ja, onnittelut vielä sankarille!

    VastaaPoista
  3. Tuo kakku ei voi olla muuta kuin erinomaisen hyvää...!!!

    VastaaPoista