maanantai 25. joulukuuta 2017

25 ~ JOULUPÄIVÄ


Jouluaattoaamu alkoi rauhallisissa tunnelmissa kotosalla.
Edessä oli viimeiset valmistelut päivän jouluateriaa varten.
 Ensimmäistä kertaa nautimme yhteisen 
joulupäivällisen meidän luona.


Perinteiselle herkkuportaalle on koottu joulun herkkuja:
pähkinöitä, paahdettuja manteleita, pipareita ja makeisia.


Jouluateria 2017

Vaniljainen omenaglögi

Kylmäsavulohi-mäti-kakku
Smetana-, sinappi- ja lasimestarin silli
Savulohi Remoulade-kastikkeella
Kananmunapuolikkaat mädillä ja kurkkumajonesilla
Piimäjuusto
Rosolli kermavaahdolla
Vihreä salaatti
Aurajuustoinen punajuurilaatikko
Lanttulaatikko
Perunalaatikko
Lihapullat
Keitetyt Puikula-perunat
Kinkku ja kermainen pippurikastike
Saaristolaisleipä ja voi
Kotikalja

Juustotarjotin
Aurajuusto, Pippurituorejuusto, Brie-juusto, Kungsgård.kermajuusto,
Oud Brugge -goudajuusto, lajitelma keksejä, viikunahilloke

Puolukka-juustokakku
Kahvi



Kylmäsavulohi-mäti-kakun olen tehnyt useana vuonna äitini luokse
 ja se valmistui nyt myös omaan joulupöytään. Tänä jouluna tein elämäni
ensimmäisen kerran piimäjuustoa ja ilokseni onnistuin siinä hyvin.


Äitini tekee herkullisia laatikoita ja toi ne onneksi mukanaan ;o)

1 kommentti:

  1. Kylläpä teillä oli ihania herkkuja, nuo tuorejuustot ovat mun herkkuani.Tarkoitan tuota joka on tehty formussa.

    VastaaPoista