maanantai 23. kesäkuuta 2014

RAPARPERI-RIIKKA


Juhannuksen herkkuihin meillä kuuluu myös Raparperi-Riikka eli Brita-kakku raparperikermalla. Resepti on Valion "Tervetuloa juhlaan"-kirjasta.


RAPARPERI-RIIKKA ( 8-10 annosta )

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 valkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Raparperihilloke:
½ l raparperia paloiteltuna
½ dl vettä
½ dl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl raparperihilloketta
½ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
½ rkl sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset vaahdon joukkoon. Lisää maito ja kuivat aineet vuorotellen. Levitä taikina kaapimella ohuelti pellille leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppupuolella sokerit. Levitä valkuaisvaahto "huolimattomasti" taikinalevyn päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Pese, kuori ja paloittele raparperit. Pane kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita hillokkeen joukkoon sokerit, mausteet ja kermavaahto. Levitä täyte pohjien väliin hieman ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti