maanantai 23. kesäkuuta 2014

SUKLAAKEKSIT

Lapsellani oli kova into leipoa juhannuksena ja niinpä päätimme leipoa suklaakeksejä tuliaisiksi Mummille. Sopiva resepti löytyi Kakku ja keksi -blogista.




SUKLAAKEKSIT

Suklaakeksit ovat reunoilta rapeita ja keskeltä suklaisen sitkeitä.
Noin 20 kappaletta.
  • 100 g suklaata
  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Suojaa kolme peltiä leivinpaperille. Nosta pelleille taikinaa kahden ruokalusikan avulla. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät uunissa.
Paista 180 asteessa 13 – 15 minuuttia.

Me lisäsimme taikinaan vielä valkosuklaapaloja :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti