sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

KASVIKSIA JA JUUREKSIA

 
Kasvisgratiini on herkkuani. Tein sen tänään parsakaalista, kukkakaalista ja porkkanoista.
Keitän kasvikset nopeasti ja laitan ne uunivuokaan. Seuraavaksi keitän kattilassa
valkokastikkeen, jonka maustan valkopippurilla, suolalla, paprikajauheella ja sulatejuustolla. Kun kastike on hieman jäähtynyt, lisään joukkoon yhden kananmunan. Kastike kasvisten päälle, kevyt pyöräytys ja lopuksi juustoraastetta päälle.
 
 
Olemme harjoitelleet myös juuressipsien valmistusta. Se on melko hankalaa,
eikä ainakaan vielä ole onnistunut kunnolla. Olemme kokeilleet
perunaa, palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta ja bataattia.
 
 
Tosin en ole vielä kertaakaan malttanut tehdä ihan ohjeen mukaan
... vaikuttaiskohan se jotenkin tuohon onnistumiseen ;o)

2 kommenttia:

  1. Nam, herkullista ihan takuulla tuo kasvisgratiini! Juuressipsejä en ole koskaan tehnyt, lehtikaalista kyllä ja ne on herkullisia, oletkos kokeillut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! En ole koskaan kokeillut lehtikaalia, mutta taidanpa testata joku päivä :o)

      Poista