Sain työkaveriltani vinkin ja innostuksen soijakynttilöiden valmistukseen.
Tämän helpommaksi kynttilän teko ei voi mennä :)
Näihin tarvitset valmista ruukkukynttilöihin eli astioihin valettavaksi
tarkoitettua soijavahaa ja 10-15 cm vahattuja sydänlankoja, joissa on pieni metallialusta.
Soijavaha sulatetaan vesihauteessa. Soijavahan sulamispiste on noin 50 astetta.
Kynttilän lämmön kestäviin astioihin laitetaan ensin sydänlanka.
Itse kastoin sydänlangan metallisen alustan pohjan sulaneeseen soijavahaan,
jonka jälkeen asetin sen paikalleen astian pohjaan. Tämän jälkeen laitoin puukepit
tukemaan sydänlankaa, jotta ne eivät kaatuneet soijavahan lisäämisen yhteydessä.
. Kun kaadat sulanutta soijavahaa astioihin, tarkista ettei astian pohjasta valu vettä
kynttilämassan sekaan. Soijavaharakeita kannattaa sulattaa suunnilleen sama määrä
kuin mikä on valmiin kynttilän koko eli jos kynttiläastiaan menee 1,5dl valmista
massaa, voit sulattaa rakeita tuon 1,5 dl. Soijavaha kovettuu ja muuttuu jäähtyessään
valkoiseksi. Valmiista kynttilöistä sydänlanka katkaistaan oikean mittaiseksi.
Kynttilöissä käytetyt astiat on helppo puhdistaa jälkeenpäin ja niihin
voi valaa uudet kynttilät. Soijavaha on 100% kasvipohjainen
luonnontuote ja ympäristöystävällinen valinta.
Ihana idea, pitääkin joskus kokeilla. Liityin lukijoithisi, sinulla on mielenkiintoinen blogi. Nyt lähden tarkemmin tutustumaan. Mukavaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta! -Sinipellavainen
VastaaPoista