tiistai 21. joulukuuta 2021

21 ~ SOIJAVAHAKYNTTILÄT


Sain työkaveriltani vinkin ja innostuksen soijakynttilöiden valmistukseen.
Tämän helpommaksi kynttilän teko ei voi mennä :)


Näihin tarvitset valmista ruukkukynttilöihin eli astioihin valettavaksi 
tarkoitettua soijavahaa ja 10-15 cm vahattuja sydänlankoja, joissa on pieni metallialusta.

Soijavaha sulatetaan vesihauteessa. Soijavahan sulamispiste on noin 50 astetta.

 Kynttilän lämmön kestäviin astioihin laitetaan ensin sydänlanka. 
Itse kastoin sydänlangan metallisen alustan pohjan sulaneeseen soijavahaan,
 jonka jälkeen asetin sen paikalleen astian pohjaan. Tämän jälkeen laitoin puukepit
 tukemaan sydänlankaa, jotta ne eivät kaatuneet soijavahan lisäämisen yhteydessä.

. Kun kaadat sulanutta soijavahaa astioihin, tarkista ettei astian pohjasta valu vettä 
kynttilämassan sekaan. Soijavaharakeita kannattaa sulattaa suunnilleen sama määrä
kuin mikä on valmiin kynttilän koko eli jos kynttiläastiaan menee 1,5dl valmista 
massaa, voit sulattaa rakeita tuon 1,5 dl. Soijavaha kovettuu ja muuttuu jäähtyessään
 valkoiseksi. Valmiista kynttilöistä sydänlanka katkaistaan oikean mittaiseksi.

Kynttilöissä käytetyt astiat on  helppo puhdistaa jälkeenpäin ja niihin
 voi valaa uudet kynttilät. Soijavaha on 100% kasvipohjainen
 luonnontuote ja ympäristöystävällinen valinta.
 


1 kommentti:

  1. Ihana idea, pitääkin joskus kokeilla. Liityin lukijoithisi, sinulla on mielenkiintoinen blogi. Nyt lähden tarkemmin tutustumaan. Mukavaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta! -Sinipellavainen

    VastaaPoista