Pannacotta on herkullinen jälkiruoka
ja sopii mielestäni hyvin myös joulun aikaan.
Tein pannacotan helpolla reseptillä, jonka löysin
Hyytelösokeri Multi- pakkauksesta.
Pannacotta
( 4-6 annosta)
1 dl hyytelösokeri Multia
5 dl kermaa tai maitoa
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita aineet kattilassa.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia.
3. Kaada seos annoskulhoihin ja anna hyytyä
pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Hyytelömarjoihin bongasin ohjeen
tavallisen hyytelösokerin pakkauksesta.
Sovelsin siitä jouluisen version.
Hyytelömarjat
( 6 annosta )
n. 3-4 dl puolukoita tai karpaloita
5-6 dl puolukka-karpalo-mehua tai glögiä
1,5 dl hyytelösokeria
Jaa marjoja hyytyneiden pannacottien pinnalle
1. Kiehauta mehu tai glögi kattilassa.
2. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan
sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu.
3. Kaada lämmin liemi hitaasti marjojen päälle.
Hyydytä hetki. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Näissä annoksissa tein marjahyytelökerroksia kaksi eli
laitoin ensin yhden kerroksen marjoja hyytelöliemen kera.
Sen jälkeen laitoin annokset hetkeksi kylmän.
Kerroksen hyydyttyä lisäsin sen päälle uudelleen marjoja
ja peitin uudelleen hyytelöliemellä. Jos liemi ehtii hyytyä
kattilassa, sitä voi varovaisesti lämmittää uudelleen.
Tällä tavoin saa marjat levittymään tasaisesti hyytelökerrokseen,
eikä marjat painu kerroksen pohjaan. Pannacottaa voi
halutessaan maustaa vaikkapa ripauksella kanelia.
Herkuttelemisiin :o)
Kauniin näköinen javarmasti herkullinen:-)
VastaaPoistaPienillä koristeilla saa tehtyä kivan näköisen annoksen :o)
PoistaVoi kun näyttää hyvältä! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaMukavia herkkuhetkiä :o)
PoistaOi, mitä herkkua!
VastaaPoistaTämä on yksi mun suosikkijälkkäreistä!
PoistaKaunis. Ja varmasti herkullinen. <3 Kiitos reseptistä.
VastaaPoistaOle hyvä :o)
Poista