perjantai 2. joulukuuta 2016

2 ~ JOULUINEN PANNACOTTA

 

Pannacotta on herkullinen jälkiruoka 
ja sopii mielestäni hyvin myös joulun aikaan.

Tein pannacotan helpolla reseptillä, jonka löysin
Hyytelösokeri Multi- pakkauksesta.


Pannacotta

( 4-6 annosta)

1 dl hyytelösokeri Multia
5 dl kermaa tai maitoa
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita aineet kattilassa.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia.
3. Kaada seos annoskulhoihin ja anna hyytyä 
pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.


Hyytelömarjoihin bongasin ohjeen 
tavallisen hyytelösokerin pakkauksesta.
Sovelsin siitä jouluisen version.


Hyytelömarjat

( 6 annosta )

n. 3-4 dl puolukoita tai karpaloita
5-6 dl puolukka-karpalo-mehua tai glögiä
1,5 dl hyytelösokeria

Jaa marjoja hyytyneiden pannacottien pinnalle

1. Kiehauta mehu tai glögi kattilassa.
2. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan 
sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu.
3. Kaada lämmin liemi hitaasti marjojen päälle.
Hyydytä hetki. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Näissä annoksissa tein marjahyytelökerroksia kaksi eli
laitoin ensin yhden kerroksen marjoja hyytelöliemen kera. 
Sen jälkeen laitoin annokset hetkeksi kylmän. 

Kerroksen hyydyttyä lisäsin sen päälle uudelleen marjoja
 ja peitin uudelleen hyytelöliemellä. Jos liemi ehtii hyytyä
 kattilassa, sitä voi varovaisesti lämmittää uudelleen.
Tällä tavoin saa marjat levittymään tasaisesti hyytelökerrokseen,
eikä marjat painu kerroksen pohjaan. Pannacottaa voi 
halutessaan maustaa vaikkapa ripauksella kanelia.

Herkuttelemisiin :o)





8 kommenttia: