keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7 ~ SALTED CARAMEL CHEESECAKE



Tässä makean ystäville herkullinen piirakkaohje :o)


Salted caramel cheesecake -piirakka

Pohja:
170g Digestive-keksejä
80g voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa ( huoneenlämpöistä )
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1⅔ dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa


Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen
 piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään
 ja painele vuuan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, 
kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ( n. 30 sekuntia ) sähkövatkaimella. 
Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min. sähkövatkaimella.
 Lisää vaniljasokeria, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen.
Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes 
pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen 
välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia 
jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista. 
Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. 
Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. 
Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Herkuttelemisiin :o)



1 kommentti:

  1. Voi että kun näyttää hyvältä ja kinuski on minun lemppari! :)

    VastaaPoista