Tänään Pikkupionin joulukalenterissa herkutellaan :o)
Tätä puolukkaista pipariherkkua olen jo useamman
kerran kokeillut marraskuun aikana.
Tarvitset:
vispi- tai kuohukermaa
turkkilaista jogurttia
sokeria
vaniljasokeria
puolukkahilloa ( n.2 dl )
joulupipareita
Tarkkoja määriä näille aineksille ei ole, vaan voit sovittaa suhteet oman
makusi mukaan. Kerma vatkataan vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Lisää joukkoon vielä turkkilaista jogurttia.
Isompaa määrää tehdessäni vatkasin 4 dl kermaa ja lisäsin jogurttia 400-500g.
Itse käytän omatekoista puolukkahilloa, joka on hieman hapanta. Silloin kerma-joguttiseos
saa olla makeampaa. Jos taas käytät kaupan makeaa puolukkahilloa,
sokeria kannattaa laittaa vähemmän. Mutta maistelemalla löydät sopivan suhteen :o)
Herkun voit annostella esim. isoon kulhon tai annosmaljoihin / laseihin.
Laita vuorotellen, kerroksittain kerma-joguttiseosta,
puolukkahilloa ja murustettua joulupiparia.
Annos kannattaa koota juuri ennen tarjoilua, jotta piparit pysyvät rapeina.
Kiitos Mari tästä reseptistä Tästä tulee takuuvarmasti meidän joulun jälkiruokaherkku. Niin hyvää se oli...ainakin sinun tekemänä. NAMI; NAMI!!!
VastaaPoistaNyt vain kokeilemaan ja muokkaamaan omaan makuun sopivaksi :o) taidan itsekin tehdä tätä jouluna!
PoistaJee, toivepostaus<3 Kokeilinkin jo tätä "mitä kaapeista sattui löytymään"-versiona, ja hyvää oli, mutta kiva saada tämä varsinainen reseptikin:) Perheen kommenttina oli, että maku vaan parani piparien pehmettyä! Tein nimittäin niin ison satsin, että osa syötiin vasta seuraavana päivänä:D
VastaaPoistaTämä on kyllä sellainen herkku, että sitä voi vapaasti "säveltää"! Mukavia herkkuhetkiä :o)
Poista